1. Maják na ostrově Faru
Maják byl postaven ve 3. století před naším letopočtem Helénskou civilizací v Egyptě blízko řeky Nil. Do dnešního dne se dochoval pouze na malbách umělců, samotný maják zničilo zemětřesení. Jednalo se o nejvyšší stavbu světa své doby. Nicméně dnes není možno jej spolehlivě rekonstruovat, jelikož se nedochovaly přesnější nákresy tohoto divu.
Pyramidy v Gíze
2. Rhodský kolos
Kolos byl postaven okolo roku 280 před naším letopočtem taktéž Helénskou civilizací na ostrově Rhodos v dnešním Řecku. Jednalo se o bronzovou přes 30 metrů vysokou sochu řeckého boha Hélia. Kolos stál podle některých verzí rozkročený nad přístavem a lodě museli proplouvat pod jeho nohama. Nicméně nejspíš by to nebylo možné a socha by se zřítila. Do dnešního dne se taktéž nedochovala, jelikož ji zničilo zemětřesení.
3. Mauzoleum v Halikarnassu
Postaveno bylo okolo roku 351 před naším letopočtem Helénskou civilizací v tehdejším starověkém Řecku (dnešní území Turecka). Byla to monumentální hrobka perského satrapa Mausolósa vysoká 45 metrů. Do dnešní doby se nedochovala, jelikož byla zničena zemětřesením.
4. Artemidin chrám v Efesu
Monumentální mramorový chrám byl postaven okolo roku 550 před naším letopočtem Řeky na pobřeží Malé Asie. Chrám byl postaven na uctění bohyně Artemis, ochránkyně zvířat a přírody. Zničilo jej však později zemětřesení, nicméně ruiny se dochovaly.
Ruiny Artemidina chrámu v Efesu
5. Feidiův Zeus v Olympii
Gigantická socha byla postavena okolo roku 435 před naším letopočtem v Olympii. Socha sedícího boha Dia se nacházela v Diově chrámu v Řecku a měřila 13 metrů. Během dalšího století byla socha převezena do Konstantinopole (dnešní Istanbul) a zde ji zničil požár.
6. Visuté zahrady Semiramidiny
Okouzlující a monumentální zahrady byly postaveny okolo roku 600 před naším letopočtem Babyloňany u řeky Eufrat. Zahrady vybudoval král Nebukadnesar II. pro svoji ženu Amytis. Do dnešního dne se dochovaly pouze jejich základy.
7. Egyptské pyramidy v Gíze
Pyramidy byly postaveny okolo roku 2550 před naším letopočtem v Egyptě. Komplex pyramid se budoval po několik století s přestávkami a každá jediná sloužila jako hrobka pro faraona a jeho manželky. Jako jediný starověký div světa se dochovaly.